Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία


Πραγματοποιήθηκε στον παιδικό σταθμό της Αμμούδας ομιλία από την κα Νικολαράκη Αργυρώ, Δ/ντρια Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με θέμα "Μετάδοση ιώσεων και τρόπος πρόληψής τους".
Αν και η συμμετοχή των γονέων ήταν μικρή, έγινε μια επιστημονικά άρτια ενημέρωση από την κα Νικολαράκη και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σε διάφορα θέματα - προβληματισμούς των γονέων και του παιδαγωγικού προσωπικού.  

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης εστιάστηκαν στις συστάσεις της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας τις οποίες παραθέτουμε:

Η σύσταση των ειδικών
Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υποστηρίζει ότι το παιδί πρέπει να παίρνει άδεια από τον παιδικό σταθμό στις παρακάτω περιπτώσεις:
-Όταν η ασθένειά του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να συμμετέχει ικανοποιητικά στις καθημερινές δραστηριότητες του σχολείου.
-Όταν η κατάστασή του είναι τέτοια που απαιτεί περισσότερη και πιο εντατική φροντίδα από κάποιον ενήλικα.
-Αν έχει πυρετό. Σε αυτή την περίπτωση κρατάμε το παιδί στο σπίτι 24 ώρες μετά την τελευταία φορά που το παιδί εμφάνισε πυρετό.
-Αν το παιδί είναι σε λήθαργο, κλαίει επίμονα ή εμφανίζει δυσκολίες στην αναπνοή. 
-Αν έχει κάνει εμετό δυο ή περισσότερες φορές το τελευταίο 24ωρο.
-Αν έχει διάρροια.
-Αν έχει σπυράκια στο σώμα του συνοδευόμενα από πυρετό ή αλλαγές στη συμπεριφορά. 
-Αν παρατηρηθούν αλλαγές στο χρώμα των ματιών (κοκκίνισμα) και/ή γύρω από αυτά.
-Αν έχει κοιλιακούς πόνους με διάρκεια δυο ωρών και πάνω που συνοδεύεται από πυρετό ή ενδείξεις αφυδάτωσης.
-Αν ο γιατρός έχει διαγνώσει κάποια μόλυνση που απαιτεί παραμονή στο σπίτι και εντατική φροντίδα του παιδιού.

Αξιολογώντας τα συμπτώματα
Κανείς γονιός δεν θα κρατήσει το παιδί του στο σπίτι επειδή η μυτούλα του τρέχει. Συνηθισμένη εικόνα που συναντάμε στους παιδικούς σταθμούς, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αντίθετα, αν το παιδί έχει κόκκινα, ερεθισμένα ματάκια, αμέσως ανησυχούμε και καλούμε τον γιατρό. Οι ειδικοί ωστόσο εξηγούν ότι πίσω από τις αλλαγές στα μάτια ή την μύτη κρύβονται οι ίδιοι ακριβώς ιοί με την πανομοιότυπη δράση. Η διαφορά είναι ότι τα μάτια τα βλέπουμε, ενώ το εσωτερικό της μύτης, όχι! Για αυτό, αν το παιδί μας εμφανίσει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, καλό είναι επικοινωνήσουμε πρώτα με τον παιδίατρο που το παρακολουθεί.






Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση - Ομιλία

Ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγ. Νικολάου σας προσκαλεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού της Αμμούδας όπου θα γίνει ομιλία από την κα Νικολαράκη Αργυρώ, Δ/ντρια Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με θέμα "Μετάδοση ιώσεων και τρόπος πρόληψής τους". 
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για το ίδιο θέμα θα γίνει χωριστή ενημέρωση στη Νεάπολη, στον Παιδικό Σταθμό τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και στην Κριτσά στις 30 Ιανουαρίου 2013 την ίδια ώρα.

Ο Πρόεδρος

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ευχές

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας εύχεται Καλή Χρονιά με Υγεία για ένα νέο ξεκίνημα, 
μια πιο όμορφη και γλυκιά ζωή και μια καρδιά πλημμυρισμένη από ευτυχία.