Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εκλογές Συλλόγου

Αγαπητοί γονείς,
Σας καλούμε στην πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου που θα πραγματοποιηθεί τη  Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στον Παιδικό Σταθμό της Αμμούδας.

ΘΕΜΑΤΑ Γ.Σ.

Οικονομικός απολογισμός και έγκριση δαπανών σχολικού έτους 2012-2013
Απολογισμός δράσεων απερχόμενου ΔΣ
Κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής  Επιτροπής (Η θητεία είναι ετήσια)

Επειδή η φετινή χρονιά είναι δύσκολη από πολλές απόψεις σας παρακαλούμε να λάβετε μέρος ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ.
    Η Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν. Γραμματέας
Κασωτάκη Μαρία                                                                                        Μανιαδάκη Ελένη


Ψήφισμα

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013  πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου με θέματα:
1. Διαγραφή παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς
2. Προβλήματα στη Λειτουργία των Παιδικών Σταθμών

Μετά από διάλογο των μελών του συλλόγου, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου και να κατατεθεί το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου, απαιτούμε:
Την ποιοτική και ασφαλή φιλοξενία των παιδιών  μας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Για το λόγο αυτό απαιτούμε να εφαρμοστεί το άρθρο 12 παράγραφος 4 και 5 του ΦΕΚ 497/Β/22-04-2013 που αφορά στην αναλογία παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού ανά συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.
Άμεση ολοκλήρωση της πρόσληψης του προσωπικού (εννέα  άτομα)  της Προκήρυξης 1/217Μ/2009 (ΦΕΚ200/τεύχος Ε' /23-03-2011)
Η λύση μέσω της πρόσληψης παιδαγωγικού προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγική, γιατί  η συχνή εναλλαγή του προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στη συμπεριφορά των παιδιών.
Η εισροή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να γίνεται με αναλογία 50% από τη Δράση του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" και 50% με τροφεία, για να μη δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση των δύο κατηγοριών.
Το ΔΣ του ΟΚΥΔΑΝ να εξετάσει άμεσα τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι γονείς, των οποίων τα παιδιά διαγράφηκαν και να ενημερωθούμε με ποια απόφαση και ποια διαδικασία έγινε η διαγραφή τους.
Τέλος, να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες  που τους αναλογούν για το πρόβλημα, το οποίο είναι διαχρονικό και ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες του Δήμου μας.

Ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται  να προσφύγει και νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30 στον Παιδικό Σταθμό της Αμμούδας.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1.             Διαγραφή παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς
2.             Προβλήματα στη Λειτουργία των Παιδικών Σταθμών
Η παρουσία όλων των γονέων κρίνεται απαραίτητη.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                                                         Η Γεν. Γραμματέας
Κασωτάκη Μαρία                                                                                                 Μανιαδάκη Ελένη

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Παιδικών Σταθμών
Δήμου Αγ. Νικολάου


Άγιος Νικόλαος 3/10/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Νικολάου, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
·   Συμπαραστεκόμαστε στους υπαλλήλους του ΟΚΥΔΑΝ για την άδικη διακοπή της σχέσης εργασίας τους.
·  Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υπολειτουργία του Οργανισμού (χωρίς οικονομική υπηρεσία και γραμματειακή υποστήριξη).
·  Επίσης, διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί οι αποφάσεις των αρμοδίων αφήνουν εκτός των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας 27 παιδιά, προς το παρόν και μάλιστα στο διάστημα του χρόνου προσαρμογής στο νέο τους ξεκίνημα, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στις οικογένειές τους, αφού ανατρέπεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.
·   Τέλος, σε περίπτωση που η έκβαση όσον αφορά στην πρόσληψη νέου προσωπικού για να καλυφθούν τα διοικητικά κενά, αλλά πολύ περισσότερο τα κενά σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι θετική, θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Η Πρόεδρος

Κασωτάκη Μαρία
Η Γεν. Γραμματέας

Μανιαδάκη Ελένη