Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κατάληψη του Δημαρχείου την Παρασκευή απο γονείς με τα παιδιά μας.

Κοινωνία σε κρίση, γονείς σε δράση, είναι το σύνθημα μας, των γονέων των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Οι γονείς στην τελευταία μας γενική συνέλευση και με δεδομένες όλες τις εξελίξεις που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα κυρίως με το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου αποφασίσαμε να δράσουμε αγωνιστικά.

Έτσι λοιπόν το πρωί της Παρασκευής στις 11 και 45 οι γονείς θα πάμε στους παιδικούς σταθμούς να πάρουμε τα παιδιά μαςκαι θα συγκεντρωθούμε έξω από τον Δήμο όπου και θα προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη .Η ανεύρεση των ευθυνών για το γεγονός ότι αναγκάστηκαν παιδιά να φύγουν φέτος από τους παιδικούς σταθμούς δεν είναι αυτοσκοπός μας όσο είναι η προετοιμασία ώστε να μην δημιουργηθεί και στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα.

Οι γονείς επιδιώκονμε  με την πρωτοβουλία μας αυτή να πιέσουμε με τον τρόπο μας όσους μπορούν να «σπρώξουν» τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη των οχτώ εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ που έχει ζητήσει ο ΟΚΥΔΑΝ.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Γονείς σε δράση...



Αγαπητοί γονείς την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία με συμβολικό κλείσιμο του Δήμου για μία ώρα όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση.
Θα συγκεντρωθούμε έξω από τον σταθμό της Αμμούδας στις 11:45 και θα πάμε όλοι μαζί στον Δήμο. Όσοι γονείς θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση θα πρέπει το πρωί να ενημερώσουν τον σταθμό ώστε να προετοιμαστούν μόνο οι απαραίτητες μερίδες φαγητού. Η συμμετοχή όλων των Γονέων είναι ουσιαστική, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες για την βελτίωση της ζωής των παιδιών μας.

Επίσημοι συνεργάτες του Αι Βασίλη οι γονείς των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου



Έγινε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη συνάντηση των γονέων των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου ώστε να οργανωθούν οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες για τα εργαστήρια των χριστουγεννιάτικων στολιδιών. 

 Μετά από την θετική απάντηση που πήραν οι γονείς των μικρότερων μαθητών του Δήμου από το εργαστήρι του Αι Βασίλη έχουν και επίσημα ενταχθεί στο επίσημο δίκτυο συνεργαζόμενων εργαστηρίων και βοηθών που φροντίζουν με την συμπαράσταση τόσο των παιδιών όσο και των καλικάντζαρων όλα να είναι έτοιμα και διασκεδαστικά για τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν. 

Έτσι λοιπόν τα μέλη του Δ.Σ και οι εθελοντές γονείς που έδειξαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν και να συνδράμουν στην προσπάθεια για την κατασκευή των στολιδιών προσκαλούν όλους τους γονείς των απιδιών των παιδικών σταθμών τόσο την Μ Τετάρτη 4/12/13 και ώρα 17:00-20:00 όσο και την Δευτέρα 9/12/13 και ώρα 17:00-20:00 στο συγκρότημα της Αμμούδας. Εκεί σε ένα χώρο που θα έχει μεταμορφωθεί σε εργαστήριο θα εκδήλωσης  που διοργανώνει ο σύλλογος στις 14/12/2013 στην πλατεία Αγίου Νικολάου η οποία έχει ήδη ενταχθεί στο πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων του Δήμου. Ακόμα μετά από απόφαση του Δ.Σ τα παιδιά των παιδικών σταθμών σε Νεάπολη και σε Κριτσά θα υιοθετήσουν ένα δένδρο σε κεντρικά σημεία των πόλεων όπου και θα τα στολίσουν με όσες κατασκευές έχουν φτιαχτεί στα συγκεκριμένα εργαστήρια. Με πολύ κέφι διάθεση και φαντασία οι γονείς καλούνται να φέρουν στα τμήματα τους διάφορα απλά υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια με τα καπάκια, κορδέλες, φελλούς, εφημερίδες, περιοδικά, μπάλες ή αστέρια φελιζόλ μεγάλου μεγέθους, κουτάκια από γιαούρτια, κουτιά παπουτσιών, καλαμάκια που πίνουμε, αλουμινόχαρτο, χρωματιστό μεταλιζέ χαρτί κ.α.   

Τα υλικά θα τα αφήνουν σε σημείο που οι δασκάλες θα υποδείξουν έως την ερχόμενη Δευτέρα 2/12/13, στα εργαστήρια παρακαλούνται να  ΜΗΝ προσέλθουν όσοι δεν πιστεύουν στον πνεύμα των εορτών και όσοι δεν είναι ακόμα σίγουροι εάν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινούν οι εργασίες για τις γιορτές

Την Δευτέρα  στις 25 του μήνα στις18:00 στην Αμμούδα θα μαζευτούνε τα μέλη του τοπικού παραρτήματος για τις ετοιμασίες των φετινών εορτών.

Οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου παρακαλούνται να αφήσουν έξω τις δύσκολες διαθέσεις, να πάρουν το χαμόγελο και την φαντασία τους μαζί και να πλησιάσουν την προσπάθεια.

Το σύνθημα είναι, ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και το παρασύνθημα που θα ζητηθεί στην είσοδο είναι ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. 

Συνάντηση με ΟΚΥΔΑΝ



Με πολύ αργούς ρυθμούς που φτάνουν στο σημείο της ακινησίας εξελίσσονται οι ενέργειες για την πρόσληψη των 8 ατόμων που έχει ζητήσει ο Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. για τις ενίσχυση του, ενώ παράλληλα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εργαζόμενων και η μετακίνηση βρεφονηπιοκόμων δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου. Το θέμα το οποίο και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης  προσπάθησε να τρέξει στην κατ ιδίαν συνάντησης του με τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, και με τις ενέργειες που πρέπει να είχαν γίνει από τις υπηρεσίες του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. να έχουν ολοκληρωθεί για την ενίσχυση του με εργαζόμενους μέσω του ΕΣΠΑ, το θέμα έχει σταματήσει ανάμεσα στα δυσκίνητα γρανάζια της λειτουργίας των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των υπουργείων. «Αν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου των Εσωτερικών μας είχαν δεσμευτεί ότι η διαδικασία θα τελείωνε σύντομα, μάθαμε και αυτό με δυσκολία στην επικοινωνίας μας ότι ναι μεν έχει φύγει ο φάκελος από το συγκεκριμένο υπουργείο όμως θα απαιτηθεί ένας μήνας ώστε να μπουν οι υπογραφές από τα άλλα δύο υπουργεία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων. Είναι πραγματικά καταστάσεις ανεξήγητες να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση από την στιγμή μάλιστα που σαν οργανισμός έχουμε τα χρήματα για να προσλάβουμε προσωπικό όμως και πάλι δεν μας το επιτρέπουν.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης. Το Δ.Σ του συλλόγου των γονέων των παιδικών σταθμών είχε το μεσημέρι χθες έκτακτη συνάντηση με τον ίδιο και την διευθύντρια του ΟΚΥΔΑΝ Λέτα Τσάκωνα για το ίδιο θέμα από την στιγμή που διαπιστώνεται καθυστέρηση η οποία αν συνεχιστεί θα οδηγήσει και άλλα παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου. Έως τέλος του μήνα που διανύουμε όλα θα  ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των 8 ατόμων, με τα νέα δεδομένα οι προσλήψεις πλέον πάνε για αρχές Φεβρουαρίου περίοδο που θα έχουν φύγει και οι δίμηνες που τώρα έχουν προσληφθεί. Έτσι είναι πολύ πιθανό εάν δεν τρέξουν οι διαδικασίες να  φύγουν και άλλα παιδιά από τους παιδικούς ενώ όλοι έως τώρα ήταν σίγουροι ότι θα επέστρεφαν και τα παιδιά που έχουν φύγει πριν από 45 μέρες. Στην συνάντηση με τους γονείς συζητήθηκαν τρόποι που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την κατάσταση με το Δ.Σ του συλλόγου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά και άλλων λύσεων προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον των παιδικών σταθμών.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Οι γονείς αγανακτούμε



Παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον των γονέων των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με τις εξελίξεις στο σοβαρότατο θέμα του προσωπικού με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στην λύση του νομικού ώστε να ερευνήσει τις εξελίξεις και να ξαναβρεθούν τυχών ευθύνες όπου αυτές και αν υπάρχουν.
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αμμούδα αφού έγινε η παρουσίαση του νέου ΔΣ του συλλόγου συζητήθηκε το φλέγον θέμα της έλλειψης προσωπικού. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις που αφορούν τις νέες προσλήψεις και προγραμματίζονται πιθανά τον Μάρτιο το 2014 (8 ατόμων μέσω ΕΣΠΑ) και 5 ατόμων από τα ΜΚΟ αρχές του χρόνου. Επίσης αναφέρθηκε η εθελοντική εργασία βοηθών βρεφονηπιοκόμων για το επόμενο διάστημα που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των σταθμών.

 Έντονη ήταν η αγανάκτηση των γονιών για να βρεθεί άμεση λύση σε αυτό το ζήτημα καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών που βρίσκονται στους σταθμούς, όπως επίσης και για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού νωρίτερα αφού γνώριζαν την κατάσταση με αποτέλεσμα την απομάκρυνση παιδιών.

 Αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική βοήθεια για αυτό το θέμα και να ζητηθεί εγγράφως από τα αρμόδια όργανα ο λόγος καθυστερήσεις των προσλήψεων, η απόφαση και οι προϋποθέσεις διαγραφής των παιδιών που έφυγαν.

Συζητήθηκαν επίσης πιθανές κινητοποιήσεις που θα αναδείξουν το θέμα αυτό. Επίσης εκφράστηκε ο προβληματισμός για την ικανότητα των κτιριακών υποδομών να φιλοξενήσουν το σύνολο των παιδιών καθώς και θέματα που έχουν με την ασφάλεια των παιδιών όπως τα χαλίκια στο χώρο προαυλισμού και το δάπεδο από σκυρόδεμα στα εξωτερικά παιχνίδια, ο σύλλογος αποφάσισε στο άμεσο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών.

 Συζητήθηκε και το θέμα της μετακίνησης από την έως προϊσταμένης των Παιδικών σταθμών, και εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για τον αναντικατάστατη της από ενεργή νηπιαγωγό των τμημάτων των παιδικών σταθμών που πιθανόν να δημιουργήσει νέο ζήτημα στην στελέχωση των σταθμών.

Επόμενο θέμα ήταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει για τον στολισμό της πλατείας στις 14/12/13 στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου που θα οργανώσει ο σύλλογος για τα παιδιά της πόλης.

Στο τέλος της συζήτησης αναφέρθηκαν πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν κατά της διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ομιλίες που θα αφορούν παιδιατρικά θέματα και θέματα παιδοψυχολογίας.

Επιστολή γονέων σε Υπουργό Εσωτερικών και βουλευτές του νομού



Αξιότιμοι κύριοι,

            Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των 5 παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, στους οποίους φιλοξενούνται 300 περίπου παιδιά, νοιώθουμε εξαιρετικά ανήσυχα με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την απογύμνωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου από προσωπικό.

            Ήδη έχουν αποχωρήσει 25 παιδιά από τα τμήματα λόγω της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό υπόθεσης που αφορούσε προσωπικό με σύμβαση έργου που έληξε, δημιουργώντας προβλήματα στον προγραμματισμό των οικογενειών των παιδιών που έφυγαν από τους παιδικούς. Γνωρίζουμε ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης και μετακίνησης τους με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η αποχώρηση περισσότερων παιδιών.

Μας έχουν ενημερώσει από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ) οτι έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες  για την πρόσληψη 8 εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών  σταθμών επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου με προσωπική του παρουσία στο γραφείο του Υπουργού κ. Μιχελάκη είχε αποσπάσει την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη τους μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από τον ΟΚΥΔΑΝ η διαδικασία προχωράει και μένουν μόνο οι υπογραφές που χρειάζονται από τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό όμως θα χρειαστεί, μαζί με τις διαδικασίες πρόσληψης, περισσότερο από δύο μήνες. Το πρόβλημα λοιπόν υπάρχει και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο 2014 που θα λήξουν και οι τελευταίες δίμηνες συμβάσεις.

 Ακόμα ξέρουμε ότι με τα χρήματα που έχει ο ΟΚΥΔΑΝ μπορεί άμεσα να πληρώσει για μισθούς εργαζομένων χωρίς ο κρατικός προϋπολογισμός να χρειαστεί να ενισχύσει τις προσλήψεις αυτές, αλλά και πάλι δεν γίνεται τίποτα.

            Επιδιώκουμε  με αυτή μας την επιστολή αφού πρώτα σας ενημερώσουμε  να σας παρακαλέσουμε στην συνέχεια για τις δικές σας ενέργειες ώστε να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου ώστε να μην χρειαστεί να αποχωρήσουν επιπλέων παιδιά από τα τμήματα τους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες του .

Η πρόεδρος                                                                           Η Γεν. Γραμ.
Ελένη Μανιαδάκη                                                                  Γεωργία Μπολανάκη